Zelfrijdende auto’s voor buitendienst engineers

Zelfrijdende auto's software

Gepost op 01.04.2016 door Lesage ICT

Lesage ICT is in samenwerking met Inforing zelfrijdende auto’s voor hun buitendienst engineers aan het ontwikkelen. Op deze manier kan de reistijd nuttig worden besteed doordat engineers onderweg werkzaamheden op hun laptops kunnen uitvoeren, of reparaties aan apparaten kunnen doen.

Zelfrijdende auto's software

Kostbare reistijd nuttig gebruikt

Al sinds jaar en dag is reistijd één van de grootste kostenposten binnen Lesage ICT. Na een uitvoerige analyse is gebleken dat het ontwikkelen van zelfrijdende auto’s naar voorbeeld van het Google Self-Driving Car Project efficiënter zal zijn voor zowel Lesage ICT als hun klanten, en zich binnen 3 jaar terug kan verdienen.

De buitendienst engineer hoeft niet meer op kantoor vooraf zaken voor te bereiden maar kan dit via een laptop of tablet onderweg doen, waardoor zijn werkplek binnen het bedrijfspand kan komen te vervallen en het voor de engineer niet noodzakelijk meer is om eerst langs de zaak te komen. Tevens hoeft er op de technische dienst minder ruimte voor de engineer gereserveerd te worden omdat hij op de terugweg al in het voertuig reparaties aan defecte apparatuur kan uitvoeren. Een ander groot voordeel is dat er op deze manier meer klanten op een dag geholpen kunnen worden, waardoor er in de toekomst ook minder engineers nodig zullen zijn.

Zelfrijdende Citroën C-ZERO

De door Lesage ICT ontwikkelde hightech hardware modules zullen in combinatie met de door Inforing ontwikkelde maatwerksoftware ingebouwd worden in Citroën C-ZERO modellen. Volgens planning zal het project voor de zelfrijdende buitendienst medio 1 april2017 operationeel zijn.

Citroen_C-Zero

← Terug