Safer Internet Day

Safer Internet Day

Gepost op 09.02.2016 door Lesage ICT

Vandaag is het Safer Internet Day, waarop wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor veilig en verantwoord gebruik van online technologieën en mobiele telefoons, met name onder kinderen en jongeren.

Safer Internet Day

De Safer Internet Day is een jaarlijks terugkerende dag (iedere tweede dinsdag van februari) waarop in meer dan 100 landen in de wereld aandacht wordt gevraagd voor veilig internetgebruik door jongeren. Tijdens de Safer Internet Day 2016 staat het thema “Play your part for a better internet!” centraal.

De Safer Internet Day is een initiatief van de Europese Commissie (Safer Internet Programm, DG CONNECT) en wordt gecoördineerd door Insafe, het Europese netwerk van Safer Internet Centers. Er zijn 30 Safer Internet Centers, één in ieder van de 27 lidstaten en ook in IJsland, Noorwegen en Rusland. Deze Safer Internet Centers bestaan uit een Awareness Center, Helpline en Hotline. In Nederland vormen Veiliginternetten.nl (ondergebracht bij ECP), het Meldpunt Kinderporno op Internet en Mediawijzer.net het Safer Internet Center. Zij vragen in Nederland aandacht voor deze dag.

Meer informatie

Bekijk voor een overzicht van internationale activiteiten de website van de Europese Safer Internet Day: www.saferinternetday.org.

← Terug